Mesagerul.ro

Schimbare în lege: cum îți poate stabili polițistul identitatea, dacă nu ai buletinul

Schimbare în lege: cum îți poate stabili polițistul identitatea, dacă nu ai buletinul

  Stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate. În cazul în care acest lucru nu este posibil, polițistul are alte câteva modalități

 

Stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate. În cazul în care acest lucru nu este posibil, polițistul are alte câteva modalități prin care poate stabili identitatea.

Conform prevederilor Legii nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice, stabilirea identității unei persoane se face pe baza actelor de identitate, transmit polițiștii sibieni.

Atunci când persoana nu poate prezenta un act de identitate, stabilirea identității se realizează pe baza unui act prevăzut cu fotografie sau a declarațiilor acesteia, precum și a verificărilor polițistului, realizate pe loc, în bazele electronice de date la care are acces potrivit legii.

De asemenea, atunci când aceste măsuri nu au permis stabilirea identității, pentru realizarea acestui scop, polițistul este îndreptățit să procedeze la:

  1. identificarea unei alte persoane care poate oferi informații cu privire la identitate, dacă este posibil;
  2. fotografierea, luarea și procesarea amprentelor, semnalmentelor și semnelor particulare ale pers

copyright © 2020 mesagerul.ro