Mesagerul.ro

Schimbarea la față a Sibiului. Mergem și pe jos prin oraș?

Schimbarea la față a Sibiului. Mergem și pe jos prin oraș?

Cea mai recentă dezbatere publică pe tema reconversiei platformelor industriale din zona perimetrală centrului istoric al Sibiului a dus, inevitabil, și la discuția

Cea mai recentă dezbatere publică pe tema reconversiei platformelor industriale din zona perimetrală centrului istoric al Sibiului a dus, inevitabil, și la discuția despre viitorul imediat al mobilității urbane. În contextul unei redefiniri a zonei centrale a orașului, mersul pe jos – spre exemplu – ar trebui să devină o alternativă tot mai des folosită, consideră inclusiv conducerea orașului.

Unul din punctele de plecare ale discuției despre alternativele deplasării prin Sibiu a fost profilul cel mai potrivit al străzii Autogării, acolo unde este propusă reconversia fostei platforme DPC într-o zonă mixtă (comercial, locuințe, birouri în blocuri cu 14 etaje). Inițiatorii proiectului din respectiva zonă au propus ca strada să aibă doar două benzi de circulație, astfel încât spațiile alocate trotuarelor, pistei de biciclete și plantării de copaci să fie generoase. Comisia tehnică a Primăriei a cerut, însă, patru benzi de circulație, iar la dezbaterea publică ulterioară această soluție a fost din nou pusă în discuție: ”nu e mai bine să fie spații mai largi pentru pietoni?”.

În afară de noile

copyright © 2020 mesagerul.ro