Mesagerul.ro

Școlile sibiene, fără cabinete medicale: doar în cinci orașe sunt specialiști. „Ni se spune că nu sunt bani”

Școlile sibiene, fără cabinete medicale: doar în cinci orașe sunt specialiști. „Ni se spune că nu sunt bani”

Din 11 orașe și municipii din județul Sibiu doar în cinci există școli în care activează cabinete școlare cu personal specializat. Totodată, în nicio localitate

Din 11 orașe și municipii din județul Sibiu doar în cinci există școli în care activează cabinete școlare cu personal specializat. Totodată, în nicio localitate rurală școlile sibiene nu dispun de medic. Experiența a arătat că unele instituții se descurcă și fără un cabinet școlar, mai ales cele din satele mici unde, spre exemplu, școala se află vizavi de spital sau ambulatoriu. În orașe însă situația este mai complicată deseori, mai ales în cazul instituțiilor care au în subordine mai multe școli din localități învecinate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, din cele două municipii şi nouă oraşe din judeţul Sibiu, numai cinci au cabinete şcolare cu personal specializat angajat. De asemenea, în nicio unitate administrativ-teritorială rurală (53 comune) nu există cabinete medicale școlare și personal școlar angajat. Sunt 16 unităţi administrativ-teritoriale în mediu rural care au peste 300 de elevi plus preșcolari (grădinițe cu program prelungit).

Atât numărul de cabinete cât şi numărul de personal este total insuficient, ţinând cont de numărul d

copyright © 2020 mesagerul.ro