Mesagerul.ro

Sibian la vot, în scaunul cu rotile, dar fără rampe de acces: ”E dreptul meu”

Sibian la vot, în scaunul cu rotile, dar fără rampe de acces: ”E dreptul meu”

În ziua în care politicienii îndeamnă intens oamenii să se prezinte la vot, un sibian a ales chiar dacă drumul către secția de votare nu i-a fost ușor. Și asta... Post-ul

În ziua în care politicienii îndeamnă intens oamenii să se prezinte la vot, un sibian a ales chiar dacă drumul către secția de votare nu i-a fost ușor. Și asta deoarece secția la care este arondat nu are platformă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, din rândul cărora face parte.

”Pentru mine contează să votez, e important președintele ales”, spune sibianul fără un picior, care se deplasează în scaun cu rotile. Nu i-a fost ușor să ajungă să voteze, din cauză că la Grădinița cu program prelungit nr. 22, de pe Calea Poplăcii (unde a fost amenajată secția de vot la care este arondat), nu există rampe de acces pentru persoanele care se deplasează în cărucior. Oricum, a fost mai bine decât în primul tur, când a fost nevoit să încerce la trei secții de vot. „Mi-a fost greu să ajung. În primul tur am fost la două secții din Vasile Aaron, mi-au spus că nu pot vota căci nu aparțin acolo, ci unde mi-e buletinul. A fost greu, ce să fac. Dar, după părerea mea, merită. Merită și un vot”, a adăugat bărbatul.
Cei din jurul său au fost cei care, de fiecare dată, l-au ajutat să intre și s

copyright © 2020 mesagerul.ro