Mesagerul.ro

Sibianul trimis de la Ana la Caiafa pentru doi copii cerșetori: „Ce faci atunci când vezi un copil cerșind? Cazi în capcană sau apelezi la autorități?

Sibianul trimis de la Ana la Caiafa pentru doi copii cerșetori: „Ce faci atunci când vezi un copil cerșind? Cazi în capcană sau apelezi la autorități?

Fie că se așază la o terasă în centrul orașului sau merg la cumpărături la un hypermarket, sibienii dau nas în nas adesea cu cerșetori sau, chiar mai rău,

Fie că se așază la o terasă în centrul orașului sau merg la cumpărături la un hypermarket, sibienii dau nas în nas adesea cu cerșetori sau, chiar mai rău, cu copii trimiși de părinții lor să inspire milă. Situația este cu atât mai tristă cu cât acești oameni ai străzii nu par a fi deranjați de faptul că sunt amendați în mod constant și își continuă activitatea nestingheriți. De cealaltă parte, autoritățile care ar putea să facă ceva nu fac prea multe. În afară de sancțiunile de la polițiștii locali, cerșetorii nu prea au bătăi de cap, povestesc mai mulți sibieni care s-au confruntat recent cu sistemul. 

Mame cu copii mai mult morți decât vii în brațe, copii murdari cu haine rupte, bărbați cu povești înduioșătoare, oameni ai străzii care dorm și își fac nevoile pe unde apucă – la Sibiu găsim cel puțin câte un exemplar din fiecare. Din păcate, faptul că sunt amendați de Poliția Locală nu îi descurajează, astfel că autoritățile dau tot mai multe sancțiuni și fără rezultat. De partea cealaltă se află proprietarii de hypermarket-uri și restaurante. Dintre aceștia unii îi mai a

copyright © 2020 mesagerul.ro