Mesagerul.ro

Sibienii din diaspora au votat: „Cred că am rezolvat în mai puțin de două minute”

Sibienii din diaspora au votat: „Cred că am rezolvat în mai puțin de două minute”

Mai mulți sibieni care trăiesc peste granițe și-au împărtășit experiența din ultimele zile cu votul în diaspora. Fie că au votat în Italia, Franța sau Germania,

Mai mulți sibieni care trăiesc peste granițe și-au împărtășit experiența din ultimele zile cu votul în diaspora. Fie că au votat în Italia, Franța sau Germania, aceștia s-au declarat foarte mulțumiți de experiență și bucuroși că nu au mai stat la cozi infernale în stradă.

Votul în diaspora a fost nesperat de lejer, povestesc mai mulți tineri care trăiesc în afara țării și care au dorit cu orice preț să își exercite dreptul de a alege pentru cei dragi de acasă. În cele câteva zile în care au putut să voteze, cei cu care am stat de vorbă au spus exact același lucru – nu erau cozi, oamenii erau bine dispuși, calmi și totul a decurs fără probleme.

Loredana a plecat recent din țară și nu a mai prins prezidențialele acasă. A fost nevoită așadar să voteze, pentru prima dată în viața ei, în afara granițelor. Tânăra de 25 de ani spune că s-a prezentat sâmbătă la secția amenajată într-o localitate din apropiere de Bordeaux, Franța, și că nu a întâmpinat nici o problemă.

„Cred că am rezolvat în mai puțin de două minute. Am urcat pur și simplu pe niște scări și am găs

copyright © 2020 mesagerul.ro