Mesagerul.ro

Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană – emisiune de mărci poștale lansată de Romfilatelia

Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană – emisiune de mărci poștale lansată de Romfilatelia

Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale cu titlul „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană” marți, 1 octombrie a.c. Emisiunea de mărci

Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale cu titlul „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană” marți, 1 octombrie a.c.

Emisiunea de mărci poștale prezintă într-o compoziție grafică armonioasă imaginile unor obiective turistice alături de elemente gastronomice specifice zonei Sibiului.

Sibiu intră într-o elită gastronomică din care mai fac parte doar alte opt regiuni europene, printre care Lombardia și Catalonia. Apartenența Sibiului la această elită europeană se datorează tradiției gastronomice foarte bine păstrate precum și a diversității culturale, marcă a regiunii Sibiului. Ardealul, este presărat cu sate pitorești, biserici de lemn și fortificate, livezi de pomi fructiferi, grădini de legume și podgorii, care conferă peisajului un aspect magic. Ardelenii, renumiți pentru ospitalitatea lor, au consacrat faima regiunii în inimile vizitatorilor străini.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă Turnul Dulgherilor (Zinmmermannsturm), ridicat în sec. XIV, de breasla săsească

copyright © 2020 mesagerul.ro