Mesagerul.ro

Sibiul colectează selectiv. Cum funcționează colectarea deșeurilor în zona periurbană a Sibiului

Sibiul colectează selectiv. Cum funcționează colectarea deșeurilor în zona periurbană a Sibiului

Din vara acestui an, sistemul de colectare selectivă a deșeurilor din zona I a județului Sibiu a fost reașezat conform principiului ”Plătește pentru cât atunci”.

Din vara acestui an, sistemul de colectare selectivă a deșeurilor din zona I a județului Sibiu a fost reașezat conform principiului ”Plătește pentru cât atunci”. Acesta a determinat implementarea unor modificări distincte pentru locuitorii din zona periurbană a Sibiului, adică cei din Cisnădie, Cisnădioara, Șura Mică și satul Șelimbăr.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu continuă campania de informare a cetățenilor referitor la modificările aduse sistemului integrat de management al deșeurilor.

Sistemul “Plătește pentru cât arunci“ (PPCA) a devenit obligatoriu de a fi implementat de către autoritățile locale din întreaga țară, ca urmare a adoptării OUG nr. 74/2018, de către Guvernul României. Scopul acestei măsuri este acela de a determina populația să colecteze separat deșeurile reciclabile, precum și pe cele biodegradabile, astfel încât conținutul containerelor destinate deșeurilor reziduale – care vor fi depozitate în rampele de gunoi – să fie cât mai mic. ADI Eco Sibiu vine în întâmpinarea sibienilor cu detalii despre noutățile pe care le aduce noul sistem modi

copyright © 2020 mesagerul.ro