Mesagerul.ro

Sibiul reciclează! Regulile sistemului de colectare a deșeurilor pentru sibienii din zona rurală

Sibiul reciclează! Regulile sistemului de colectare a deșeurilor pentru sibienii din zona rurală

Modificat din acest an, în urma implementării principiului ”Plătește pentru cât arunci”, sistemul de colectare selectivă din zona I a județului Sibiu presupune

Modificat din acest an, în urma implementării principiului ”Plătește pentru cât arunci”, sistemul de colectare selectivă din zona I a județului Sibiu presupune reguli ușor diferite pentru sibienii din zona rurală și, respectiv, urbană. Spre exemplu, în ceea ce privește deșeurile biodegradabile.

Sistemul “Plătește pentru cât arunci“ (PPCA) a devenit obligatoriu de a fi implementat de către autoritățile locale din întreaga țară, ca urmare a adoptării OUG nr. 74/2018, de către Guvernul României. Scopul acestei măsuri este acela de a determina populația să colecteze separat deșeurile reciclabile, precum și pe cele biodegradabile, astfel încât conținutul containerelor destinate deșeurilor reziduale – care vor fi depozitate în rampele de gunoi – să fie cât mai mic.

ADI Eco Sibiu vine în întâmpinarea sibienilor cu detalii despre noutățile pe care le aduce noul sistem modificat după principiul “Plătește pentru cât arunci“.

În zona rurală a Zonei 1 a județului Sibiu au fost incluse comunele Boița, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, R

copyright © 2020 mesagerul.ro