Mesagerul.ro

Sociolog: Dacă toată lumea face ce trebuie, la finalul lunii mai restricțiile vor începe să fie eliminate

Sociolog: Dacă toată lumea face ce trebuie, la finalul lunii mai restricțiile vor începe să fie eliminate

Condiția pricipală ca epidemia de coronavirus în România să fie stopată este ca oamenii să stea cât mai mult posibil în case și să respecte indicațiile autorităților.

Condiția pricipală ca epidemia de coronavirus în România să fie stopată este ca oamenii să stea cât mai mult posibil în case și să respecte indicațiile autorităților. Sociologul Gelu Duminică a declarat, luni, pentru AGERPRES, că prelungirea stării de urgenţă nu reprezintă o surpriză şi a estimat că, în condiţiile în care vor fi respectate măsurile impuse, în special în perioada sărbătorilor de Paşte, restricţiile vor începe să fie eliminate la sfârşitul lunii mai.

“Nu cred că este o surpriză pentru nimeni şi nu cred că cineva se aştepta ca peste trei zile sau săptămâna viitoare toată această izolare să se termine. Toată lumea aşteaptă ca după Paşte să se tragă linie. Guvernanţii au fost cât se poate de expliciţi în această chestiune, aşa că nu cred că vom avea mari tensiuni sau mari reacţii de nerăbdare din partea societăţii româneşti. Toată lumea se aştepta la această prelungire, în condiţiile în care şi în România şi, mai ales, în Europa lucrurile nu sunt liniştite”, a explicat sociologul pentru -->

copyright © 2020 mesagerul.ro