Mesagerul.ro

Spitalul de Pneumoftiziologie încurajează sibienii să se lase de fumat

Spitalul de Pneumoftiziologie încurajează sibienii să se lase de fumat

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC), reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie vor face spirometrii gratuite.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC), reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie vor face spirometrii gratuite. În același timp, specialiștii îi îndeamnă pe fumători să renunțe la acest viciu, întrucât, spun ei, țigările influențează cel mai mult apariția acestei boli.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie, un aport important în apariția Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (boală inflamatorie cronică, determinând limitarea progresivă a fluxului de aer în căile respiratorii) îl are fumatul. Din cauza acestui viciu au survenit cele mai multe complicații și chiar decese. Tocmai de aceea, Ioan Drăghilă, directorul medical al spitalului, vine cu o soluție pentru cei cărora le este greu să renunțe la fumat – un tratament pe care îl pot urma la spital.

„Banii pe care îi dau pe țigări într-o lună sunt banii pe care îi pot da pe medicație. Durata tratamentului este cam de două-trei luni”, spune acesta. Totuși, problema necesită de multe ori și intervenția unui psiholog care să îl îndrume pe fumător pe drumul spre eliminarea

copyright © 2020 mesagerul.ro