Mesagerul.ro

Stăpâni pe informație

Stăpâni pe informație

Sunt mii de afaceri în Sibiu – și sute de mii în toată țara – care încearcă zilele acestea fie să își mențină porțile deschise, fie să le redeschidă.

Sunt mii de afaceri în Sibiu – și sute de mii în toată țara – care încearcă zilele acestea fie să își mențină porțile deschise, fie să le redeschidă. Criza economică este una cu un impact mult mai mare decât cea sanitară în numeroase opinii.

Afacerile care încearcă să reziste sau se chinuie să se redeschidă au nevoie de oameni. De angajați, de colaboratori. Să zicem că în cazul unei afaceri cu cinci – șase – zece angajați, gestionarea riscului de infectare cu noul coronavirus la locul de muncă poate fi mai ușoară. Dar ce te faci cu marile companii cu zeci și sute de angajați? Mari companii înspre care zilnic migrează zeci de mii de oameni din zeci de localități? Deocamdată, toate companiile sunt lăsate să își facă prevenția cum știu administratorii lor mai bine. Fiecare și-a creat, după puteri și cunoștințe, propriile rețete de verificare a personalului, de asigurare a distanțării sociale la locul de muncă, de dezinfecție.
Dar de unde va ști angajatorul despre ce face și cu cine interacționează colaboratorul său în timpul liber? De unde va ști dacă pe strada pe care colabor

copyright © 2020 mesagerul.ro