Mesagerul.ro

Șura Mare: 11 oameni au creat un Festival al Ceaunului după 20 de ani fără niciun eveniment în comunitate

Șura Mare: 11 oameni au creat un Festival al Ceaunului după 20 de ani fără niciun eveniment în comunitate

Șura Mare, 22 februarie 2020. Unsprezece oameni s-au gândit să facă ceva pentru comună. O comună în care, de aproximativ 20 de ani, nu s-a mai organizat niciun

Șura Mare, 22 februarie 2020. Unsprezece oameni s-au gândit să facă ceva pentru comună. O comună în care, de aproximativ 20 de ani, nu s-a mai organizat niciun evenit prin interediul căruia locuitorii acesteia să se întâlnească, să se cunoască sau să socializeze. Le-au trebuit două săptămâni să transforme o idee care, inițial, ducea spre un picnic, într-un veritabil festival. „Festivalul Ceaunului” s-a aflat la prima ediție și a strâns la Pârâul Corbului până în 400 de oameni curioși de eveniment. A fost un consurs culinar care a stabilit cel mai gustos ceaun, a fost voie bună, au fost râsete de copii, muzică populară, invitați speciali și soare, pentru că vremea a ținut cu ei, așa cum a spus unul dintre organizatori.

Inițiativa civică „Împreună pentru Șura Mare” a organizat la Pârâul Corbului, undeva între Sura Mare și Slimnic, prima ediție a „Festivalului Ceaunului”. Deși sună pompos, în realitate, după foarte mulți ani, 11 oameni ai comunei s-au gândit să facă ceva pentru counitatea lor și i-au dăruit un eveniment care să le permită să se cunoască și să socializeze.

copyright © 2020 mesagerul.ro