Mesagerul.ro

Terapia cu plasmă hiperimună la Spitalul Județean Sibiu

Terapia cu plasmă hiperimună la Spitalul Județean Sibiu

O nouă veste bună pentru sibieni și pentru toți cei implicați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la nivelul județului: în baza contractului de sponsorizare

O nouă veste bună pentru sibieni și pentru toți cei implicați în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la nivelul județului: în baza contractului de sponsorizare încheiat între BESMAX PHARMA DISTRIBUTION SRL, în calitate de sponsor, Consiliul Județean Sibiu și SCJU Sibiu, spitalului i-a fost dat spre folosință gratuită, timp de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kaki Germania.

Sponsorul va pune la dispoziția spitalului, în mod gratuit și 100 de kituri de colectare de plasmă, de la același producător, compatibile cu echipamentul.

În completarea acestor eforturi, spitalul va demara achiziția pentru consumabile care să asigure continuarea tratamentului după epuizarea stocului inițial.

18 județe vor beneficia de dotare cu astfel de aparate în contextul în care BESMAX PHARMA DISTRIBUTION SRL a decis să susțină utilizarea experimentală, în scop terapeutic, a plasmei hiperimune, recoltate de la pacienții COVID-19 vin

copyright © 2021 mesagerul.ro