Mesagerul.ro

Toți șefii de aeroporturi din România sunt la Sibiu: cu toții trebuie să ne dublăm capacitatea

Toți șefii de aeroporturi din România sunt la Sibiu: cu toții trebuie să ne dublăm capacitatea

Zeci de reprezentanți ai celor 17 aeroporturi din România, ai executivului central, dar și ai autorităților naționale din domeniul aeronauticii și aviației participă,

Zeci de reprezentanți ai celor 17 aeroporturi din România, ai executivului central, dar și ai autorităților naționale din domeniul aeronauticii și aviației participă, zilele acestea, la conferința anuală și adunarea a Asociației Aeroporturilor din România. Unul din lucrurile cu care sunt de acord toți directorii de aeroporturi din țara noastră este că, în perioada următoare, trebuie să își dubleze capacitatea de prelucrare a traficului de pasageri.

”Dacă în 1999, în România înregistram 2,2 milioane de pasageri în aeroporturile noastre, în 2019 vor fi peste 22 de milioane de pasageri. Creșterea de 7,4% de anul trecut este peste creșterea de la nivel european, de 4,3%. Preconizez că și în viitor creșterea va fi peste media europeană”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și, totodată, directorul Aeroportului din Cluj-Napoca. Potrivit lui, cele 41 de companii aeriene care activează în România au avut un procent de încărcare al aeronavelor de 85,28%, ”un grad de încărcare foarte bun”.

-->

copyright © 2020 mesagerul.ro