Mesagerul.ro

ULBS, la 50 de ani. „Am fost la un pas de desființare în perioada comunistă, astăzi ne merităm locul în topul universităților din România”

ULBS, la 50 de ani. „Am fost la un pas de desființare în perioada comunistă, astăzi ne merităm locul în topul universităților din România”

Sibiul sărbătorește în aceste zile jumătatede secol de la începuturile dezvoltării învățământului superior sibian. Aproape 160 de oaspeți din țară și

Sibiul sărbătorește în aceste zile jumătatede secol de la începuturile dezvoltării învățământului superior sibian. Aproape 160 de oaspeți din țară și de peste hotare vor participa azi, mâine și poimâine la ședințe festive și activități culturale legate de evenimentul ULBS-50. În Sibiu este așteptat și președintele României, Klaus Iohannis, dar și „nașul” ULBS, cel care a acceptat la nivel oficial titulatura „Lucian Blaga” a universității sibiene.

Sărbătoarea ULBS-50 reunește o serie de evenimente grupate în cadrul proiectului Zilele Academice ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, care a debutat la 1 octombrie cu tradiționala festivitate dedicată deschiderii noului an universitar, Toamna Studențească, în Piața Mare din Sibiu. Manifestările vor continua vineri, 4 octombrie, cu întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis cu Biroul Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, care va avea loc de la ora 09:30 în Sala Senatului ULBS, urmată de ședința omagială din Aula Magna. Consiliul Național al Rectorilor va avea o întâlnire de lucru în Aula Avram Iancu a Facultăți

copyright © 2020 mesagerul.ro