Mesagerul.ro

Un sibian și doi bucureșteni proiectează un costum cu aparat de filtrare a aerului, pentru medicii români

Un sibian și doi bucureșteni proiectează un costum cu aparat de filtrare a aerului, pentru medicii români

Trei tineri lucrează împreună, de la distanță, pentru ca angajații din sistemul medical să aibă parte de un element de protecție în plus, în lupta cu infecțiile

Trei tineri lucrează împreună, de la distanță, pentru ca angajații din sistemul medical să aibă parte de un element de protecție în plus, în lupta cu infecțiile cu COVID-19. Aceștia încearcă să creeze un costum dotat cu un aparat de filtrare a aerului – PAPR. Echipa s-a format prin intermediul unui grup de pe WhatsApp și este formată dintr-un sibian și doi bucureșteni.  

Teo Pavel, Iulian Carp și Cezar Cobianu, trei tineri cu vârste între 27 și 37 de ani, lucrează împreună pentru a crea un costum dotat cu ventilator cu filtru de aer – PAPR sau powered air-purifying respirator (n.r. costum de protecție NBC cu filtroventilație).

„Am văzut cu toții în fotografii cum arată personalul medical după o tură în echipamentul standard de protecție. Răni pe față, de la ochelari, mască, elastice puternice, umiditate și căldură. Costumul trebuie să fie deci confortabil, ventilat pentru temperatură și umiditate controlate, cu aport de aer proaspăt, decontaminat printr-un filtru cu capacitatea de a reține particulele virale”, spune Iulian Carp.

Cei trei ̵

copyright © 2020 mesagerul.ro