Mesagerul.ro

Vă deranjează zgomotul produs pe autostradă? Acum e momentul să scrieți autorităților

Vă deranjează zgomotul produs pe autostradă? Acum e momentul să scrieți autorităților

La întocmirea noilor hărți de zgomot aferente porțiunii de autostradă utilizată și ca variantă ocolitoare a Sibiului, specialiștii susțin că nu au identificat

La întocmirea noilor hărți de zgomot aferente porțiunii de autostradă utilizată și ca variantă ocolitoare a Sibiului, specialiștii susțin că nu au identificat imobile ale căror locuitori să fie afectați de un nivel prea mare de zgomot produs de circulația pe autostradă. Dacă, totuși, sunt astfel de situații, CNAIR așteaptă sesizări.

Peste 5,5 milioane de mașini trec, anual, pe cei 17 km de autostradă care trec prin dreptul intravilanului municipiului Sibiu. Iar cum legea o cere, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR) a întocmit un plan de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier. Planul a fost elaborat pe baza unui studiu realizat anul acesta, studiu care în această fază preliminară spune că sibienii nu au probleme cu zgomotul produs de mașinile care tranzitează autostrada. Adică nu au fost identificate zone locuite în care să fie depășită limita maximă de zgomot de 70 de decibeli pe timp de zi/seară, respectiv de 60 de decibeli pe timp de noapte.
”Zgomotul generat de traficul rutier este o combinație între zgomotul produs de motor, eșapament și cont

copyright © 2020 mesagerul.ro