Mesagerul.ro

Vicerectorul celei mai mari universități din Cambodgia, despre

Vicerectorul celei mai mari universități din Cambodgia, despre

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are parteneriate cu mai multe universități din lume, iar una dintre acestea este Royal University of Phnom Penh din Cambodgia.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are parteneriate cu mai multe universități din lume, iar una dintre acestea este Royal University of Phnom Penh din Cambodgia. Unul dintre conducătorii instituției s-a aflat zilele trecute la Sibiu, ca invitat la aniversarea de 50 de ani a ULBS, iar noi am reușit să schimbăm câteva cuvinte despre impresiile pe care le are despre universitatea sibiană și despre oraș.

Royal University of Phnom Penh este universitatea de stat din Cambodgia și este cea mai mare instituție de învățământ superior din țară. ULBS colaborează cu aceasta de 10 ani. În această perioadă, studenți din Sibiu au plecat la studii în Cambodgia și invers – tineri din sud estul Asiei au venit în centrul României.

Phal Des este vicerectorul universității asiatice din august 2011 și face des naveta în România, cel mai mult în Sibiu. În weekendul care a trecut s-a aflat printre invitații universității sibiene la aniversarea de 50 de ani de la fondarea instituției. Des a absolvit matematica, a urmat un master în științe inginerești, a studiat în Belgia și a publicat aproape zece lucrări d

copyright © 2020 mesagerul.ro