Mesagerul.ro

Vine Crăciunul: voi putea tăia porcul? Ce spun șefii DSVSA Sibiu în contextul răspândirii pestei porcine

Vine Crăciunul: voi putea tăia porcul? Ce spun șefii DSVSA Sibiu în contextul răspândirii pestei porcine

În contextul răspândirii virusului care afectează tot mai mulți porci din județul Sibiu, specialiștii de la Direcția județeană Sanitar Veterinară și pentru

În contextul răspândirii virusului care afectează tot mai mulți porci din județul Sibiu, specialiștii de la Direcția județeană Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au transmis mai multe recomandări pentru familiile care intenționează să-și asigure mesele de sărbătoare cu produse din carne de porc. 

DSVSA Sibiu a decis să transmită o nouă informare pentru public cu privire la principalele acțiuni pe care trebuie să le întreprindă atunci când intenționează să sacrifice sau să cumpere carne de porc.

„Conform unui obicei tradiţional specific poporului român, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, populaţia care locuieşte la ţară sau în zonele mărginaşe ale oraşelor, sacrifică porcul crescut în gospodărie, pentru a-şi asigura carnea şi preparatele din carne rezultate, necesare în familia respectivă.

Având în vedere dinamica evoluției pestei porcine africane, pentru prevenirea apariției și răspândirii bolii, proprietariilor de porcine le revin o serie de obligații”, a transmis directorul instituției, Constnatin Țichindelean.

copyright © 2020 mesagerul.ro