Mesagerul.ro

Viziunea lui Dan Barna pentru Educația din România. 6% din PIB pentru Educație

Viziunea lui Dan Barna pentru Educația din România. 6% din PIB pentru Educație

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, propune extinderea atribuțiilor Președintelui astfel încât acesta să aibă un cuvânt important

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, propune extinderea atribuțiilor Președintelui astfel încât acesta să aibă un cuvânt important de spus în alcătuirea bugetului de stat și finanțarea corectă a sistemului de Educație.

„Voi întoarce în Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigură suficient de mulți bani pentru Educație sau mecanisme prin care finanțarea per elev nu reduce disparitățile de acces și calitate a educației, nu să le adâncească, așa cum se întâmplă în prezent. Până la finalul mandatului meu ”, dă asigurări Dan Barna.

Dan Barna este primul candidatul din cursa pentru alegerile prezidențiale care are principalele direcții de promovare a Educației în mandatul lui Dan Barna de președinte:

  1. 6% din PIB pentru Educație

De aproape 10 ani, Legea Educației prevede obligativitatea alocării a 6% din PIB pentru învățământ, dar niciun guvern nu a respectat până acum această prevedere. În viziunea lui Dan Barna, educația are nevoie de cei 6% astfel încât să fie alocate fonduri speciale pentru formarea pr

copyright © 2020 mesagerul.ro