BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Vremea pestei porcine în Sibiu: zeci de animale vândute on-line. ”Este infracțiune!”

Vremea pestei porcine în Sibiu: zeci de animale vândute on-line. ”Este infracțiune!”

Cu cinci focare de Pestă Porcină Africană deschise în județ, porcii se vând și se cumpără on-line fără a ține cont de avertizările autorităților. Prefectura

Cu cinci focare de Pestă Porcină Africană deschise în județ, porcii se vând și se cumpără on-line fără a ține cont de avertizările autorităților.

Prefectura Sibiu a transmis ieri că 29 de porci dintr-o exploatație non-profesională din Șelimbăr au fost uciși, fiind declanșat al cincilea focar de pestă porcină confirmate în județul Sibiu începând cu 11 octombrie. „Toate suinele din exploatația contaminată (situate pe strada Dealului) au fost ucise prin împușcare cu pistol cu glonț captiv, sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Animalele au fost evaluate și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale. Imediat după confirmarea oficială a diagnosticului de pestă porcină africană, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit, în jurul focarului, o zonă de protecție cu o rază de cel puţin 3 kilometri, ea însăşi înscrisă într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km”, a transmis Instituția Prefectului.

Deși zone de protecție sunt deschise

copyright © 2020 mesagerul.ro