BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

„Ziua Porților Deschise” la Palatul Episcopal. Ateliere de creație, fanfară și lansare de carte

„Ziua Porților Deschise” la Palatul Episcopal. Ateliere de creație, fanfară și lansare de carte

Palatul Episcopal și-a deschis astăzi porțile pentru vizitatorii dornici să cunoască istoria și originea Bisericii Evanghelice. Ziua Porților Deschise a început

Palatul Episcopal și-a deschis astăzi porțile pentru vizitatorii dornici să cunoască istoria și originea Bisericii Evanghelice. Ziua Porților Deschise a început la ora 11 cu fanfara din Turnișor.

La eveniment au participat sași, români și un număr mare de străini veniți din Germania. „Biserica Evanghelică și-a deschis astăzi porțile pentru cei care doresc să vină să vadă și să se informeze despre ceea ce facem noi în România prin diferite instituții care aparțin de noi, prin organizații nonguvernamentale, cum este Asociația Bisericilor Fortificate”, a spus episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Reinhart Guib.

În curtea interioară a palatului s-au desfășurat ateliere de creație și s-au servit specialități tradiționale culinare din regiune. Una dintre activitățile preferate de către persoanele strânse la deschidere a fost scrierea pe turtă dulce a unui mesaj adresat celor dragi.

Episcopul Reinhart Guib a organizat un tur gratuit în limba germană ghidat de Ștefan Bichler, unde au participat aproximativ 30 de persoane, majoritatea străini. „Totodată oferim ghidaj în toate încăper

copyright © 2020 mesagerul.ro