BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Acest aliment contribuie la uzarea arterelor și la apariția bolilor de inimă

Acest aliment contribuie la uzarea arterelor și la apariția bolilor de inimă

O bacterie care se formează în intestine în urma consumării acestui aliment afectează arterele È™i creÈ™te riscul dezvoltării de boli de inimă odată cu înaintarea în vârstă, arată un studiu publicat de American Heart Association.BUCUREÅžTI, 3 iul – Sputnik, Doina Crainic. Un studiu publicat în iunie în revista asociaÅ£iei American Heart Association vorbeÅŸte despre riscul consumului de carne roÈ™ie. Atunci când ajunge în intestin, declanÈ™ează un proces care poate fi dăunător pentru artere È™i care creÈ™te riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral, potrivit Sputnik France. © Sputnik / Miroslav Rotari Câte ouă puteÅ£i mânca pentru a nu creÈ™te riscul dezvoltării de boli de inimă – nou studiu Cercetătorii de la Universitatea din Boulder, Colorado, au observat că bacteriile active în intestin în urma consumului de carne roÈ™ie sau de omletă metabolizează aminoacizii L-carnitină È™i colină, ceea ce creează un produs secundar metabolic numit trimetilamină. Ficatul transformă această substanță în trimetilamină-N-oxid (TMAO), care este apoi transportată în sânge. Analizând datele cu privire la sângele È™i funcÈ›ia arterială a 101 persoane în vârstă È™i a 22 de adulÈ›i tineri, oamenii de È™tiință au descoperit că nivelurile de TMAO cresc dramatic odată cu vârsta. Persoanele cu niveluri ridicate de TMAO au o funcÈ›ie semnificativ mai slabă a sângelui È™i au prezentat mai multe semne de stres oxidativ sau daune ale Å..

copyright © 2024 mesagerul.ro