O bacterie care se formează în intestine în urma consumării acestui aliment afectează arterele și crește riscul dezvoltării de boli de inimă odată cu înaintarea în vârstă, arată un studiu publicat de American Heart Association.BUCUREŞTI, 3 iul – Sputnik, Doina Crainic. Un studiu publicat în iunie în revista asociaţiei American Heart Association vorbeşte despre riscul consumului de carne roșie. Atunci când ajunge în intestin, declanșează un proces care poate fi dăunător pentru artere și care crește riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral, potrivit Sputnik France. © Sputnik / Miroslav Rotari Câte ouă puteţi mânca pentru a nu crește riscul dezvoltării de boli de inimă – nou studiu
Cercetătorii de la Universitatea din Boulder, Colorado, au observat că bacteriile active în intestin în urma consumului de carne roșie sau de omletă metabolizează aminoacizii L-carnitină și colină, ceea ce creează un produs secundar metabolic numit trimetilamină. Ficatul transformă această substanță în trimetilamină-N-oxid (TMAO), care este apoi transportată în sânge.
Analizând datele cu privire la sângele È™i funcÈ›ia arterială a 101 persoane în vârstă È™i a 22 de adulÈ›i tineri, oamenii de È™tiință au descoperit că nivelurile de TMAO cresc dramatic odată cu vârsta. Persoanele cu niveluri ridicate de TMAO au o funcÈ›ie semnificativ mai slabă a sângelui È™i au prezentat mai multe semne de stres oxidativ sau daune ale Å..