Un specialist rus vorbeşte despre riscul infecţiei cu coronavirus prin alimente, oferind câteva recomandări despre cum să ne ferim să ne infectăm prin produsele alimentare.BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit consilierului de la Uniunea Consumatorilor panrusă Roskontrol, teoretic oamenii pot fi infectați prin produse alimentare pe care le-a atins înainte o persoană bolnavă. Acesta a oferit şi câteva sfaturi cu privire la tratamentul adecvat al produselor alimentare, pentru a ne feri de infecţia cu coronavirus. © Sputnik / Алексей Даничев Rusia dezvoltă un test pentru detectarea imunității la COVID-19
După cum explică specialiștii pe site-ul Roskontrol, deși infecția prin alimente este puțin probabilă, există totuşi o astfel de posibilitate. De exemplu, prin fructe și legume.
„Teoretic, dacă o persoană bolnavă strănută deasupra unui măr și mănânci acel măr imediat după aceea, există riscul [de a te infecta coronavirusul, n. ed.]. Dar, în practică, sunt puține șanse”, a asigurat organizația, care a sfătuit totuși ca fructele și legumele să fie spălate bine. Produsele alimentare ambalate
Situația cu privire la produ..